Splošni pogoji spletne strani napihljivcek.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) v povezavi z Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu, Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Zakonom o davčnem potrjevanju računov.

S spletno stranjo napihljivcek.si (v nadaljevanju tudi »stran«) upravlja Katja Kurnik s.p., Krakovska ulica 21, Voglje, 4208 Šenčur, matična številka: 8831629000, davčna številka 99557908, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi ponudnik ali napihljivcek.si).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani napihljivcek.si, pravice in obveznosti uporabnika in spletne strani ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in naročnikom storitev.

Naročnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku potrditve rezervacije napihljivega igrala ali animacije. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Napihljivcek.si se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju napihljivek.si (ime in sedež podjetja, matična številka),

 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,

 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),

 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,

 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,

 8. časovno veljavnost ponudbe,

 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

PONUDBA STORITEV

Cena storitve na spletni strani napihljivcek.si je prikazana na posamezni produktni strani.

NAROČILO

Po sklenitvi najemne pogodbe med napihljivcek.si in naročnikom storitve so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za napihljivcek.si kot za naročnika. Kot naročnik velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji rezervacije.

OPIS POTEKA NAROČILA

Naročnik izbira med različnimi napihljivimi igrali. Uporabnik/naročnik mora ob rezervaciji navesti ime, priimek in naslov, telefonsko številko, e-poštni naslov ter datum želene rezervacije.

NAČINI PLAČILA

Napihljivcek.si omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu*

 • z nakazilom na račun napihljivcek.si po ponudbi/predračunu

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun napihjivcek.si po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja cena.

IZDAJA RAČUNA

napihljivcek.si po zaključku naročila storitev kupcu pošlje tudi račun in sicer v PDF formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema prejme kupec natisnjen račun za storitve.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

V skladu s prvim odstavkom 12. člena Zakona o davčnem potrjevanju računov mora Katja Kurnik s.p. potrošniku izdati in izročiti račun, pri čemer je potrošnik dolžan ta račun prevzeti in zadržati.

Vklopi razum, zahtevaj račun.

CENE

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo.

Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

Naročnik storitve lahko od pogodbe odstopim najkasneje 48 ur pred dogovorjenim terminom. To stori tako, da na e-naslov info@napihljivcek.si pošlje odstop od rezervacije, s predmetom sporočila “Odstop od rezervacije”, pri čemer mora navesti naslednje podatke: ime, telefonska št., e-naslov, termin rezervacije.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Napihljivcek.si se zavezujejo k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete na strani politika zasebnosti. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

KOMUNIKACIJA

Napihljivcek.si bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila napihljivcek.si bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

 • pošiljatelj napihljivcek.si bo jasno razviden,

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo napihljivcek.si izrecno spoštoval.

 • Oglasna sporočila napihljivcek.si bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Napihljivcek.si ne odgovarja za vsebino mnenj o storitvah, ki jih napišejo obiskovalci. Napihljivcek.si mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Napihljivcek.si ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

PRITOŽBE IN SPORI

Napihljivcek.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Napihljivcek.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se naročnik s ponudnikom napihljivcek.si lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 031 790 438 ali po elektronski pošti na info@napihljivcek.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@napihljivcek.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Napihljivcek.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si napihljivcek.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/ index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

POGOJI NAJEMA NAPIHLJIVEGA IGRALA

Katja Kurnik s.p., Krakovska ulica 21, Voglje, 4208 Šenčur, daje v najem napihljivo igralo in zagotavlja, da je oprema ob prevzemu v brezhibnem stanju ter da omogoča skakanje in igro, kot jo določa proizvajalec napihljivih igral.

Najemnik ob izposoji ustno ali pisno prejme osnovna navodila za uporabo izposojene opreme in igrala. Na zahtevo najemnika, najemodajalec nudi stalno razpoložljivost za pomoč v času izposojene opreme.

Najemnik je dolžan opremo vrniti v stanju, v katerem jo je prejel. V primeru, da bodo v času izposojene opreme potrebna popravila, se najemnik obvezuje, da bo s tem nemudoma obvestil najemodajalca ter da je ne bo sam popravljal ali menjal delov opreme.

Najemnik je dolžan povrniti škodo, nastalo na izposojeni opremi, če je ta posledica malomarnega ali nevestnega ravnanja z opremo iz strani najemnika ali tretje osebe. Najemnik opreme se obvezuje, da bo lastniku vrnil opremo v stanju, kot jo je dobil v najem.

Najemnik se strinja, da bo lastniku poravnal vse stroške, nastale pri poškodbi ali izgubi najete opreme ali posameznih delov po veljavnem ceniku. V primeru, da najemnik ne vrne celotne opreme v dogovorjenem roku, ima najemodajalec pravico to razumeti, kot da je najemnik igralo in opremo kupil ter da jo bo plačal po veljavnem ceniku.

Katja Kurnik s.p. ne prevzema odgovornosti za poškodbe, nastale pri igri otrok ali drugih. Najemnik je obveščen o pravilni uporabi igrala v izogib poškodbam otrok.

Predmeti, ki niso dovoljeni oz. se ne smejo nositi med uporabo napihljivih igral ter jih je potrebno odstraniti že pred uporabo so:

 • Čevlji ali druga obutev

 • Ostri in trdi predmeti

 • Očala, mobiteli, pasovi

 • Nakit in ure

 • Žvečilni gumi ali druge sladkarije

 • Hrana in pijača

 

Uporaba napihljivih igral je na lastno odgovornost najemnika!

Ob neurju in vetru je zadrževanje na igralu prepovedano – igralo izklopite!

PODATKI O PODJETJU

Naziv podjetja: Socialno-pedagoška obravnava in svetovanje, Katja Kurnik s.p.

Naslov: Krakovska ulica 21, Voglje, 4208 Šenčur

Številka računa: IBAN SI56 2900 0005 3302 036 (Unicredit Banka Slovenija d.d.)

E-pošta: info@napihljivcek.si

Telefonska številka: 031 790 438

Spletno mesto: www.napihljivcek.si