logotip

Brez Napihljivčka pri nas ne gre več!

Ko sem prvič slišala za napihljiva igrala, sem si rekla, da je to le še ena modna muha, ki bo priljubljena kvečjemu eno poletje, nato pa za naš podmladek ne bo več zanimiva. Zakaj bi le bila? Napihljiva zadeva, po kateri skačejo otroci, se mi je, iskreno povedano, zdela le še ena stvar, ki si jo omislijo zgolj tisti, ki si ne vzamejo časa za svoje otroke! Priznam, stroga trditev. A v isti sapi z njo priznavam tudi, da sem se krepko motila …

Res je, da takrat še nisem imela otrok in da si nisem znala niti približno predstavljati, kaj neki bi naše najmlajše pri teh napihljivih igralih lahko tako pritegnilo. Druga stvar pa je, da takrat zagotovo še nisem znala ceniti tistega dragocenega časa zase, ko si vzameš pol urice za kavico, klepet s prijateljico ali pa lenobno poležavanje v senci.

Čisto vsi smo nekaj pridobili

Nato pa so se stvari seveda obrnile in danes sem bogatejša za dva zakladka, ki mi znata popestriti še tako enolične dneve. Tudi, kadar bi mi enoličnost prijala! In tako je nekega toplega dne padla odločitev, da tudi mi najamemo napihljivo igralo, nanj pa poleg naših sončkov povabimo še njune prijateljčke. Tiste, ki sta si jih sama izbrala, itak. Čeprav s takšno odločitvijo pride kup vprašanj, sem vedela, da se podajam v popolnoma varne vode, saj sem za Napihljivčka slišala od dobre prijateljice, ki je ob svojih treh majhnih fantih že pred časom ugotovila, kako si zagotoviti dragocene minute (in ure!) samo zase.

Najbolj sem se seveda razveselila dejstva, da je postavljanje in pospravljanje igrala res preprosto, z njim nisem imela resnično prav nobenega dela!

Z vsem tem si naša mularija seveda ni belila glave, saj je bila preprosto preveč zaposlena s tem, kaj bodo počeli, kako se bodo zvrstili in kdo bo na toboganu najhitrejši. In če še ne verjamete, da so otroci nekakšne mini energijske bombice, se boste ob tovrstni izkušnji v to kaj kmalu prepričali. Komajda so našli čas za pitje in prigrizke, sicer pa so celoten dan skakali, se plazili in kotalili, plezali, premagovali razne ovire, tekali gor in dol, hkrati pa se smejali do solz. In se pogosto morali tudi kaj dogovoriti, postaviti neka pravila in sistem … Prepričana sem, da se na napihljivih igralih ne urijo le v gibanju, ampak tudi v socialnih in čustvenih veščinah.

Starši pa … Smo prav tako prišli na svoj račun. Ker se večino svojega prostega časa družim s precej mlajšimi od sebe, pogrešam sproščene klepete v prijetni (in odrasli) družbi. Zleknila sem se na ležalnik in preprosto samo uživala v tem, da sem. In da me obkrožajo ljudje, ob katerih sem sproščena in nasmejana. Dan s prijateljčki je tako minil po začrtanem planu, naslednji dan pa sta naša fanta Napihljivčka imela le zase. Kakšno veselje! In vikend, kot bi ga narisal.

Zapis bom sklenila kar v nekaj točkah, zakaj tako priporočam najem napihljivih igral. Če slučajno še dvomite.

Zakaj se odločiti za najem napihljivih igral?

1. Bogata ponudba

Pri Napihljivčku imajo na voljo napihljiva igrala različnih velikosti in z različnimi možnostmi. Preverite njihovo ponudbo, prepričana sem, da boste tam našli točno takšno igralo, kot si ga želite vi oziroma vaši najmlajši.

2. Uporabno v vseh letnih časih

Če ima vaš malček rojstni dan pozimi in menite, da napihljivo igralo v tem primeru ne pride v poštev, se motite. Postavite ga namreč lahko tudi v dvorane, garaže in druge zaprte prostore.

3. Nepozabno doživetje

Napihljivo igralo prestavlja doživetje, ki ga otroci ne bodo kar tako pozabili. Ne mučite se več z vprašanji, kaj podariti za otroški rojstni dan, ne ukvarjajte se s tem, kakšne aktivnosti boste pripravili na praznovanju. Postavite napihljivo igralo in vse se bo zgodilo samo od sebe. Otroci pa bodo še dolgo razpravljali o tem, kako lepo so se imeli pri vas.

4. Koristi za otrokov gibalni in socialni razvoj

Pri vsem tem ne gre le za nepozabno zabavo. Napihljiva igrala so odličen pripomoček za spodbujanje telesnega in duševnega razvoja naših najmlajših. Gibanje je njihova osnovna potreba, hkrati s tem pa igra na napihljivem igralu spodbuja interakcijo, dogovarjanje, prilagajanje. Vse v enem torej!

5. Starši, popijte svojo kavico brez motenj

Na koncu pa preprosto moram omeniti, koliko lahko z najemom igrala pridobite vi. Medtem ko so otroci osredotočeni na nepozabno doživetje z igralom, lahko vi doživite nepozabne trenutke po svojih željah: natočite so kozarec priljubljene pijače, zleknite se na počivalnik in se prepustite brezdelju. To si zaslužite in prav nihče od vaših bližnjih ne bo imel čisto nič proti temu.

Moja sklepna misel pa bi se glasila: ‘Brez Napihljivčka pri nas preprosto ne gre več!